ALMECOLOCKET – FLAKLOCK FÖR PICKUP

Söker du ett smart vikbart, snyggt och robust flaklock i aluminium?
Jobbar du inom entreprenad, schakt, jordbruk eller skogsnäring?

Almecolocket

9 av 10 köper också ...

Läs mer om det rostfria kantskyddet

Läs mer om kantskyddet.

Almecolocket är ett helsvenskt flaklock i aluminium som du eftermonterar på din pickup. Flaklocket har gasfjädrar, är vikbart och erbjuds med tillvalet C-lås.

Ett unikt pickuplock för bilar i fritid och arbete

Hela 40 graders öppningsvinkel

Konstruerat i stark och lätt aluminium med rostfria beslag

Höjd säkerhet och enkel användning

Lackeringsalternativ

Almecolocket pulverlackeras i Silvergrå, Antracitgrå eller Svart.

Övrigt

Står du i läge att köpa ny bil – hör gärna med din bilhandlare så att du kan få flaklocket monterat innan leverans. Eller hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Almecolocket med C-LÅS – säkert och smidigt

Centrallås i Almecolocket är ett unikt tillval jämfört med andra flaklock!

Centrallåset kopplas samman med pickupens C‑låssystem på de flesta modeller och höjer kraftigt säkerheten och stöldskyddet på din bil. Du kan förvara verktyg och gods på pickupflaket och känna dig trygg.

Du använder ordinarie nyckel för flaklocket. Perfekt för hantverkaren och serviceteknikern som har mycket att tänka på och arbetar i offentliga mijöer.

"Det fixar jag. Verktygen, brallorna, mobilen och så KLICK – låst – klart. Opp och iväg!"

Aluminiumprodukt med utmärkt rostskydd · Lång livslängd med bibehållen finish · Lätt och stark konstruktion · Inga rostränder på karossen · Almeco är bilbyggaren med aluminium som specialitet

Lackeringsalternativ

Klicka för att se större bilder. Notera att olackerade lock oxiderar naturligt.

Från vänster: Silvergrå, Svart och Antrancitgrå. Från vänster: Svart, Silvergrå och Antracitgrå. Almecolocket lackerat i Silvergrå. Olackerat lock oanvänt i ren aluminium. Olackerat lock oxiderar och blir grått och matt.
Se tillgängliga modeller och priser av Almecolocket i Almecos Internetshop

Film som visar Almecolockets lägen

Almecolocket är körbart i uppfällt läge

Almecolocket är en kombination av flak, lock och arbetsplattform som har flera lägen och användningsområden. Det går att köra med flaklocket i uppfällt – ihopvikt läge – vilket förbättrar transportmöjligheterna väsentligt.

Almecolockets olika lägen

Midjelåset

Midjelåset mellan lockhalvorna styr hur locket beter sig när det öppnas. Midjelåset sitter på undersidan av locket på både vänster och höger sida och kan låsas i två olika lägen:

Midjelåset fixerat mellan främre och bakre lockhalva. Lockets midja är låst. Hela locket öppnas och svänger på de främre gångjärnen och gasfjädrarna arbetar. Maximal öppningsvinkel är cirka 45 grader. Observera den röda fångremmen som måste användas vid färd.

 

Midjelåset fixerat mellan främre lockhalva och flaket. Locket svänger i midjan och viks dubbelt på mitten när det öppnas. Lockhalvorna låses ihop med ett yttre snabblås – T-spärren – på lockets högra sida (se nedan).

Midjelås   Midjelås

T-spärren och Färdspärren

T-spärren

T-spärren låser ihop främre och bakre lockhalva till en enhet och hela locket svänger på främre gångjärnet och gasfjädrarna arbetar. Du kan ha det vikta locket stängt (låst till flaket med midjelåset), halvöppet (gasfjädrarna håller det på plats) eller helöppet (använd låspinnarna i gasfjäderbenen, se filmen ovan).

 

Färdspärren

Färdspärren ger extra säker hantering av locket och gör det också svårare för obehöriga att öppna locket fast det är upplåst.

Färdspärren sitter innanför handtaget och förhindrar att handtaget och locket öppnas av misstag. Färdspärren förs i sidled med pekfingret för att kunna öppna locket.

T-spärren   Midjelås

Almecolocket

Almecolocket finns till många bilmodeller

Almecolocket finns till ett antal bilmodeller och är vår främsta produkt och den som efterfrågas allra mest. Vi vidareutvecklar locket hela tiden och anpassar det till nya modeller.

 

Skriv ut Almecos arkiv med PDF-broschyrer.

Pris Länk till Almecos prislista.

Läs mer om Almecolocket Läs mer om Almecolocket.

Alla tillbehör till Almecolocket.

 

Om Almecolocket på norska Om Almecolocket på norska.

Uppdaterad 2017-10-08.