BYGGDA OBJEKT

Här visas några av Almeco byggda objekt i referenssyfte. Vissa projekt visas med foto och andra är endast noterade i Projektlistan. Almeco har genomfört ett femtiotal monteringar av kran på lätta transportbilar och 4WD pickup. Bland våra kunder kan nämnas Circla, EA Gruppen Västerås, Dannemora gruva, Uppsala Vatten, Skanska, Circla, Heab, Uppsala kommun, Peab, Allpumpservice och Svevia. Vi arbetar med att fylla på listan. Uppdaterad: 2013-05-13.

 

Kranprojekt

Pickup Isuzu D-Max med Fassi M10 och släpkärra

Almecos demobil Isuzu D-Max med kran Fassi Micro 10. Kran i bak på bilen är ett praktiskt hjälpmedel när du har släp efter din kranbil och lastar tungt och skrymmande gods. Lätt kranbil plus släp är en kombination som allt fler satsar på p.g.a. tuffa C-körkortsregler.

Pickup Isuzu D-Max med släp

Specialutrustad VW Crafter 50 med Fassi Micro 30

Grunden är en VW Crafter 50 Chassi som försetts med en rejäl kran ur Fassis Micro-serie, en Fassi M30A13 med utskjut och lastning upp till 6,85 meter och 360 kilo. Kranen har fjärrstyrning av både kranen och vinschen.

Crafter 50 med Fassi M30

Pickup med kran Fassi Micro 15 för EA Gruppen i Västerås

Ford Rangern är utrustad med kran Fassi Micro 15, hydraulisk vinsch och trådlös fjärrkontroll. Almeco har också inrett hytten bakom stolarna med bilredning för servicebilar från System Edström Bilinredning och där monterat omvandlare för 230 volt till verktygsskåpet på flaket.

Ford Ranger

Pickup med kran Fassi Micro 10 för gruvservice i Dannemora

Almeco har monterat en kran från Fassi på en pickup av modell Ford Ranger. Bilen ska användas av Sandvik Mining nere i berget i den nyöppnade gruvan i Dannemora. Vi är mycket stolta över att få bidra till verksamheten i Dannemora som lades ned 1992 men öppnar nu igen i Dannemora Mineral AB:s regi.

Ford Ranger Dannemora

Specialfordon

Vägtransportledarfordon VW Caddy Maxi

Vintern 2012 utrustade Almeco en Volkswagen Caddy Maxi till vägtransportledarfordon åt Stockholms vägtransportledare. Almeco har utrustat bilen engligt gängse regler från Transportstyrelsen. Se fotografier via länken nedanr.

Vägtransportledarfordon VW Caddy Maxi

Banljusbil

Bilen är specialbyggd utifrån de extrema förutsättningar som skötseln av belysningen på landningsbanorna ger och ska stödja personalen och deras behov. Bilmodell : GMC 3500 Motor. Duramax 6,6 L diesel Effekt: 322 Hk vid 4400Rpm Växellåda: Alison 6 växlad Automat.

Banljusbil

Kraftbolagsbil till Björklinge Energi

Kraftbolagsbil är en Ford Transit DH 4x4. Enligt önskemålen från Björklinge Energi så utrustade vi den med: Irstaskåp med serviceinredning. Vinsch från Warn – dolt montage som inte sticker ut i fram enl. de krav som gäller idag. Hasplåt – motorskydd. Med mera.

Kraftbolagsbil

Inredningar

Servicebil till Svevia – VW Crafter 50 med inredning från Modul-system

Almeco har inrett en servicebil till Svevia med serviceinredning från Modul-System. Bilmodell: VW Crafter TDI 2012 leverad Möller Bil Uppsala. Serviceinredning: Modul-System. Hydraulsystem drivet från kraftuttag på motorn för provkörning av saltspridare. Separat 24 volt system för styrning spridarna styrsystem. 230-volts omvandlare för drivning av maskinutrustning i bilen.

Servicebil VW Crafter Servia

Sidan uppdaterades: 2014-01-23.