FLAK PÅ PICKUP OCH LÄTT LASTBIL

Flertalet modeller av 4WD-pickup och lätta lastbilar av chassimodell kan förses med kvalitetsflak. Almeco rekommenderar och monterar i huvudsak flak från Sapa Group och Henschel Engineering, men bygger även helt kundanpassade flak till olika yrkessfordon inom en mängd verksamheter.

Går du i inköpstankar till en flakbil och inte vet säkert vad du ska ha, ska du höra av dig så hjälper vi dig välja. Flaken vi monterar kan utrustas med tillval enligt dina önskemål såsom olika lastlösningar, belysning, förvaring, kranar och kapell. Här visas två exempel på flak vi monterar samt ett av Almeco specialbyggt flak.

Sapa Miniflak i aluminium

Sapa Miniflak i aluminium för pickup och lätt lastbil

Flak helt i aluminium: lämmar, kantlinor, hjälpram, flakplank samt framstam. Kantlinor, lämmar och stolpar är i naturanodiserat utförande, vilket ger en snygg slitstark yta som är lätt att rengöra. Flaket är lätt och rejält samt korrosionsbeständigt. Lämmarna har lås i aluminium modell Kinnegrip T50. Dessa flak går att få i olika varianter med antingen hela lämsidor (oftast upp till 3 meter) eller delade lämsidor med mellanstolpe på de längre flaken.

Fotografier

Pickup Isuzu Extended med 2,3 meters Sapa-flak och långgodsställning

Pickup Isuzu Extended med 2 meters Sapa-flak

Chassiebilar med aluminiumflak Sapa

Tillbehör stöd för nerfälld bakläm

Tillbehör stakpinnar för frakt av byggnadsställning m.m.

Tillbehör kapell till flak

Henschel trevägs tippflak i stål och aluminium

Henschel trevägs tippflak i stål och aluminium

Henschels flak är rejäla kvalitetsprodukter för yrkesfordon och är byggda med sidobalkar och tvärbalkar i stål samt med lämmar av aluminium eller stål. Trevägstippflaket från Henschel är ett mycket intressant flak som är tippbart i tre riktningar, har ett separat underrede i stål med tvärbalk för tippcylindern. Flaket har fällbara sidolämmar och en bakläm som är både fällbar och topphängd. Pumpenehten är elektrohydraulisk med ett effektbehov på 2 kW och 12 V. Dessa flak går att få i olika varianter med antingen hela lämsidor eller delade lämsidor med mellanstolpe på de längre flaken.

Fotografier

Trevägs tippflak Henschel

Tillbehör förhöjningslämmar

Tillbehör kapell till flak

Specialbyggda flak

När kundens och verksamhetens behov är speciella bygger vi helt enligt kundens önskemål. Exemplet Luleå Energis nätlinjebil med extra hög hjälpram för en utdragbar långlåda i bak 2,8 meter lång på kullager, långgodsstöd för stolpkörning, kran i bak samt mycket specialfästen för olika verktyg samt specialanpassade flakunderlådor på sidorna med utdragbara kullagrade hyllplan. Flaket byggt i domexplåt för att hålla ner vikten och få hög vridstyvhet.

Fotografier

Specialflak som helt är byggda av Almeco

Centrallås i Almecolocket är ett unikt tillval jämfört med andra flaklock! Centrallåset höjer kraftigt säkerheten och stöldskyddet på din bil. Du kan förvara verktyg och gods på flaket och känna dig trygg.

Aluminiumprodukt med utmärkt rostskydd · Lång livslängd med bibehållen finish · Lätt och stark konstruktion · Inga rostränder på karossen · Almeco är bilbyggaren med aluminium som specialitet

Publicerat: 2016-01-29