Kantskydd till Almecolocket

Den mobila verkstadskranen från Almeco AB med Fassi Micro 10 är framtagen för krävande verkstadsmiljöer och industrier med tunga och trånga lyft

Mobil kranAlmecos flyttbara verkstadskran lyfter upp till 711 kg och är endast avsedd för lyft inomhus. Arbetsområdet är hela 330° med en maximal räckvidd på 2,7m – 3,55m med tillvalet extra utskjut. Kranens fundament är utrustat med 4 stycken utdragbara stödben och justerbara fötter för att bibehålla god stabilitet och garantera säker användning.

Kranen har dimensioner som en EU-pall och verkstadskranen förflyttas enkelt med hjälp av palltruck eller pallyft och når både trånga, svåra och tunga lyft. Maskinens mått i hopfällt transportläge är (bredd x längd x höjd): 800mm x 1200mm x 2000mm.

Manövrering sker via kontrollen på en svängbar arm. Kontrollen är 180° horisontellt rörlig och svänger ut på maskinens högra sida (sedd bakifrån). Kontrollen har även två fasta lägen: transportläge framåt och rakt bakåt. Kranen drivs med ett inbyggt 220v hydraulaggregat.

Den flyttbara kranen är konstruerad och byggd i Forkarby norr om Uppsala. Kranen Fassi Micro 10 tillverkas i Italien. Almeco har lång erfarenhet av montering av kranar på lätta transportbilar bland annat för gruvverksamhet, pumpserviceföretag samt kommunernas VA & reningsverksavdelningar. Den mobila kranen kan med fördel användas som mobil kran för lyft och service inom industri och verkstadsverksamhet.

Specifikation

Lyftkapacitet Fassi Micro 10 med Almeco mobil kran.

711 412 290 200 kg
1,10 1,90 2,70 3,55 m

Verkstadskranen har fått mycket goda vitsord av Sandvik Cormant i Gimo och Sandviken samt av Volvo Group Trucks Operations, Powertrain production i Köping där de används på respektive företags verkstads- och reparationsavdelning.

Fotografier av mobil kran i användning

Sidan uppdaterades: 2014-09-29.