NYHETSARKIV

Almeco med på Bilar Som Jobbar under Stockholm Motor Weekend

Gå till mässans hemsida för mer informationAlmeco kommer den 22-25 januari att vara med på Bilar Som Jobbar – en unika mässa som vänder sig till de som använder max 3,5-tonsbilar i jobbet: hantverkare, servicetekniker och specialister inom olika områden.

Mässans öppettider:

Plats är Stockholmsmässan i Älvsjö. MC Mässan och Stockholm Lifestyle Motorshow pågår parallellt med Bilar som jobbar. De tre mässorna bildar tillsammans Stockholm Motor Weekend. Entrébiljetten gäller för alla tre mässor.Vi lovar att det kommer att finnas mycket intressant att se. Ta dig tid och besök Almecos monter C13:51. Vi ser fram emot att få se både redan kända ansikten och göra nya bekantskaper! Vi står i monter.

Publicerat: 2015-01-04.

Almeco önskar er alla goda helger

På Almeco har det svetsats, bockats och skruvats av hjärtans lust. Snart stundar årets stora vinterhelger. Det har varit styvt bestyr dagarna i ända. Ack så roligt att göra kunderna glada. Ingen ska behöva sitta utan sitt Almecolock eller sin kranbilspickup på självaste julafton.

Men i glädjen bor också allvaret och det är viktigt att skänka en tanke till dem som har det svårt. Därför har Almeco givit en gåva till Rädda barnen. Gör det du också. Många ljusa bäckar små gör en bättre framtid. Vi önskar alla goda kunder, leverantörer, medarbetare och medmänniskor en strålande lucia, en god jul och ett gott nytt år.

Almeco har stängt från 21 dec, över jul- och nyårshelgerna och slår upp portarna igen 5 januari.

Publicerat: 2014-12-22.

Almeco stod på Maskinexpo 22-23 maj

Titta på fotografierAlmeco stod torsdag och fredag tillsammans med Izusu Sverige på Maskinexpo och tog emot tusentals besökare. Det fanns massor att titta på för den tekniskt intresserade. Maskiner i alla dess former. Över 340 företag ställde ut. Almeco visade Almecolocket och Lastsläden i Isuzus monter och figurerade även i Polaris monter där ett ekipage som Almeco utvecklat med Polaris återförsäljare Traktor Nord AB: en Polaris Sportsman 800 sexhjuling med specialbyggt Almecolock. Mer information om Almecolocket till Polaris Sportsman kommer inom kort.

Publicerat: 2014-06-03.

Almeco är på plats på mässan Bilar Som Jobbar

Gå till mässans hemsida för mer informationAlmeco kommer den 16-17 oktober återigen att vara med på Bilar Som Jobbar – mässan för transport, arbets och servicefordon som enbart vänder sig till de som använder max 3,5-tonsbilar i jobbet: hantverkare, servicetekniker och specialister inom olika områden.

Inträdet är gratis men besökare ska föranmäla sig. Använd denna länk för att anmäla dig som besökare så får du biljett. Ta dig tid och besök Almecos monter. Vi ser fram emot att få se både redan kända ansikten och göra nya bekantskaper. Väl mött!

Snowsparrows från Almeco på Lilla Sportspegeln

Anders Högberg på Almeco är en sann motorvän och är upphovsman till många smarta och roliga tekniska lösningar och fordon. Den svensktillverkade miniskotern Snowsparrow är en dem, och de finns bland annat i Idre där Lilla Sportspegelns program Wintercamp spelas in med vintertävlingar för barn.

 

Publicerat: 2013-01-31.

Cerise kranbil till återvinningsföretaget Circla

Almeco inleder 2013 med en cerise kran till återvinningsföretaget Circla! Företaget Circla har valt den roliga och utstickande färgen till sin företagsbil och då passade Fassi och Almeco på att erbjuda kranen i samma färg. Circla påbörjar ett samarbete med K-Rauta i Nyköping och Linköping i januari 2013 där man säljer storsäckar för byggsopor och där omhändertagande av soporna ingår och utförs av Circla.

Rosa Kran till återvinningsföretaget Circla.

Den rosa lastbilen modell Ford Transit med kran Fassi M20A13 kommer att rulla i området kring Nyköping och Linköping och sköta den verksamheten. Vi är övertygade om att den kommer att bli en lätt igenkännbar positiv symbol för återvinningsföretaget Circla.

 

Tekniska data: Ford Transit 350 EF FWD (framhjulsdrift). Flak 4,1 m Kran: Fassi M20A13. Lyftkapacitet: 995 kg/ 410 kg på 5 meter ut.

 

Publicerat: 2013-01-17.

Almeco på Maskinexpo

Titta på fotografierAnders från Almeco har spenderat två heta dagar på Maskinexpo tillsammans med tusentals besökare och utställare.

Det fanns massor att titta på för den tekniskt intresserade. Maskiner i alla dess former. Anders och Almeco höll till i monter 1554 tillsammans med Isuzu Sverige.

Lördagen blev den bästa dagen. Mycket besök i montern och inte lika bedövande varmt.

Titta på fotografier från Maskinexpo.

Publicerat: 2012-05-25.

Vi slår ett slag för Alexander Graff igen

Alexander Graff och nya CamaronAlmecos relation till Uppsalas stora racinghopp är omhuldad och mycket speciell. I dagarna visades Alexanders nya Camaro på mässan Nordbygg i System Edströms monter. 2012 ska Alexander Graff ska köra i Micke Kågereds team med System Edström som huvudsponsor. Almeco planerar att som vanligt ta med sina kunder och partners och heja fram Alexander på minst en Camaro cup-tävling. Hör av er till Anders på Almeco om ni har intresse av att fara med.

Ta en titt på den nya läckra Camaron.

Publicerat: 2012-03-23.

Ett nytt år

Vi börjar med att rikta ett tack till alla goda människor vi har nöjet att arbeta med. Kunder, medarbetare, leverantörer, samarbetspartners och andra. Det har varit ett spännande och alldeles fantastiskt 2011 för Almeco Svets & Kaross AB.

Almecolocket och lastslädenRedan i början av december passerade vi 200 stycken leverade Almecolock – vårt populära flaklock för pickup.

Lastslädarna blir också allt populärares då fler och fler inser det smarta i att kunna dra ut lastutrymmet och spara ryggen.

Försäljningen av inredning till servicebilar för hantverkare har legat stabilt under hela året.

Försäljningen av Fassis kranar har ökat rejält. Almeco är enligt Fassi det företag som monterat flest kranar av deras serie Micro i hela Sverige.

Och däremellan har vi klämt in ett och annat specialbygge, några kraftbolagsbilar och biltransporter. Det har varit riktiga roliga och utvecklande jobb där det ena inte är det andra likt.

Publicerat: 2011-12-13.

Almeco var på succémässan Bilar Som Jobbar

Gå till mässans hemsida för mer informationAlmeco närvarade den 26-27 oktober på Bilar Som Jobbar – den första unika mässan som enbart vänder sig till de som använder max 3,5-tonsbilar i jobbet: hantverkare, servicetekniker och specialister inom olika områden.

Utställningen pågick i dagarna två i Infra City i Upplands Väsby på 3000 kvm inomhus och 7000 kvm utomhus. Det var stor succé med intressanta deltagare och nödja besökare.

Infra City

Det var många som tog sig tid och besökte Almecos monter där Anders, Solveig och Alexander Graff visade Almecolocket, lastsläden, en kran från Fassi, delade ut broschyrer och mötte både redan kända ansikten och nya bekantskaper. Det var väldigt trevligt och vi tackar så mycket för visat intresse. Väl mött nästa år hoppas vi!

Almeco ställde ut på mässan Tierp Arena Festival - Nordic Machine Show

Almeco visade sina produkter på mässan Nordic Machine ShowTierp Arena Festival den 6-8 oktober. Det var kallt och blåsigt men ändå rejält med folk. Vi är mycket nöjda med arrangemanget och besöksantalet.

Tyngdpunkten i festivalen låg på Nordic Machine Show, mässan för skogs-, lantbruk-, entreprenad-, och veteranmaskiner. Här visade tillverkare, återförsäljare och andra upp sina produkter och nyheter.

Almeco stödjer helhjärtat Tierp Arena – ett mycket intressant arenaprojekt som vuxit sig stort och framgångsrikt på rekordkort tid. Vi tror att denna mässa verkligen har framtiden för sig.

Specialfordon banljusbil – "Eljeepen"

Läs mer om EljeepenAlmeco har i dagarna före midsommar leverat ett specialfordon för arbete med banljus på flygplats – en banljusbil, eller "Eljeepen" som den kallas av personalen.

Ett sådant här bygge tar en stund att bygga, säger Anders Högberg, på grund av att det är specialbygge och skåpet byggs helt på plats i delar för att anpassas efter kundens önskemål med all utrustning som ska vara i bilen. Det blir många timmar men är samtidigt ett väldigt roligt och hedersamt uppdrag att få utföra.

Publicerat: 2011-06-23

Kenneth Jungestål startar i egen regi!

Läs mer om JungestålAlmeco har under många år haft en verksamhet som kanske bara våra kunder inom fastighet och byggbranschen känt till. Den startade i början av 90-talet med att göra servicejobb åt Uppsalahems dåvarande boservicekontor i Gottsunda.

Kenneth som är ett välbekant ansikte ute hos våra kunder när det gäller att få stålgrindar, staket, dörrar, entrépartier, ståltrappor, handikappramper med mera fixade kommer att driva denna verksamhet i egen regi.

Företaget kommer att heta Jungestål Metallservice.

Elbilar från Rumec med Almecos skåp

Läs mer om Rumecs elbilar

Vi vill passa på att slå ett slag för goda vännerna och kunden Rumec som importerar och anpassar elfordon från GEM: Global Electric MotorCars från Chrysler.

GEM-bilarna är mycket driftsäkra och näst intill underhållsfria elbilar med underhållsfria Gel-batterier, inbyggd laddare och kontakten i fronten.

Tillsamman med Rumec utvecklar, bygger och levererar Almeco standardskåp och specialskåp, flak samt övrig kringutrusning till GEM-elbilarna så att bilarna blir mer användarspecifika för kunderna.

SNOWSPARROW till Idre Fjällanläggning

Läs mer om Snowsparrow

Anders har varit på Idre Fjällanläggning och levererat 6 stycken av vår egen miniskoter Snowsparrow. Skotrarna ska öka Idres utbud av roliga vinteraktiviteter för både barn och vuxna.

Snow Sparrow-skotrarna har redan tagits i bruk så missa inte det om ni är på väg dit för att njuta friluftsliv.

»Se den nya filmen med Snowsparrow. Den visar att vår miniskoter passar båda barn och vuxna. Lagom fart – maximalt med kul.

Publicerat: 2010-12-23

Verksamhetens kärna – film från produktionen

Se filmen från produktionenDuktiga medarbetare och maskinparken – produktionen – är verksamhetens kärna. Här är en hyllningsfilm till dem båda. Filmat en helt normal fredag i december på Almeco Svets & Kaross AB i Forkarby.

Njut av TIG- och MIG-flammor, det dova brummet från kantpressen Dener och se oss montera serviceinredningar från System Edström. »Se filmen här.

Publicerat: 2010-12-07

Letar du efter ett smart lock till din pickup? Almecolocket - läs mer här!Ny vild Ford Wildtrak till Pumphuset i Sollentuna

Det är »Pumphuset i Sollentuna som har investerat i ny Ford Wildtrak utrustad för pumpservicejobb med en bilmonterad kran från Fassi M10 A12 plus en fjärrstyrd vinsch. Kranen är monterad nedsänkt i flaket och bilen har luftfjädring i bak för att komma under 2,10 i höjd när man ska ner i garage och jobba.

Anledningen till man valt en 4-dörrars variant är baksätet plockats bort då föraren vill ha verktygen varma i verktygsskåpet bak i hytten.

Det ovanliga med denna byggnation är att det är gjort på en Ford Wildtrak. Rätt kaxigt med 17-tums fäljar på servicebilen tycker vi. Anledningen är att många tillbehör finns med på den bilen från grunden och det inte skiljer så mycket på slutnotan. Smart!

Publicerat: 2010-11-18

Nytt Almecolock till pickupen VW AMAROK!

Vi är väl förberedda med våra tillbehör inför att nykomlingen VW Amarok släpps på marknaden. Vårt intryck är att det är en riktigt välbyggd pickup med god komfort. Och bilen blir inte sämre av att bli utrustad med tillbehör från Almeco.

Vi har naturligtvis tagit fram Almecolocket och det rostfria flakkantskyddet till VW Amarok samt även den ryggbesparande utdragbara lastsläden.

Publicerat: 2010-11-15

Den utdragbara lastsläden

Almeco medverkade under vecka 42 på Jordbrukmässan-Elmia i montern hos Isuzu & Dealy från Olle Olson-bolagen.

En av produkterna som var otroligt intressant för många besökare och som skapade många beställningar var den utdragbara lastsläden för pickupbilar.

I montern visades den av naturliga skäl i en Isuzu. Intresset var stort vi agerade snabbt för att tillgodose kundintresset.

Almeco hade denna produkt redan 1992 men då var marknaden ej mogen för lastsläden märkligt nog, så har den legat vilande och nu tagits upp igen i uppfräschad variant.

Kom förbi så vi får förevisa den. Du kommer att bli förvånad över hur bra den fungerar.

Publicerat: 2010-10-22

Brandbefälsbil XC 90

Uppsala brandförsvar fick i somras sitt nya ledningsfordon: en Volvo XC90. Skillnaden mot den tidigare som utrustades 2006 och som nu blir andrabil, är att den nya har en dieselmotor och utrustningen från Almeco och Radiosystem är mer digital. Almeco har installerat hela den nya inredningen.

Publicerat: 2010-09-07