Om Almeco

Almeco grundades 1985 och sedan 1990 har vi specialiserat oss på fordonskarosser, påbyggnade, inredningar och utrustning av hantverks-, service- och specialfordon.

Några exempel på bilar och branscher där vår kompetens kommer till nytta är kraftbolagsbilar, brandbefäls- och ledningsfordon, akutfordon samt fastighetsjourbilar.

Företaget har Trippel A Rating och kan glädjas åt många, långa och fruktsamma kundrelationer. Vi har så mycket att göra att vi ber att du är ute i god tid när du planerar dina inköp hos oss. Gott hantverk ska inte skyndas fram.

Almeco är medlem i Svenska LCV-föreningen.

Medlem i Svenska LCV-föreningen

Almeco är medlem i branschföreningen för lätta lastbilar samt påbyggare och inbyggare. Svenska LCV-föreningen utgör en branschsammanslutning för i Sverige verksamma företag som säljer påbyggnadsutrustning för lätta transporter inkluderande räddnings- och utryckningsfordon till den svenska marknaden. LCV står för Light Commercial Vehicles.

En film om Almeco

Människor blir ofta förvånade över hur mycket bra Almeco erbjuder till kunder och partners med Almecolocket, Lastsläden, kranmontering, serviceinredningar, takplattformar, biltransport, specialbyggen och mycket mera. Skruva upp ljudet, stampa takten och njut.

 

Almeco 25 år

Den 2 september 2010 firade Almeco sitt 25-årsjubileum med en endagsmässa för den mobila hantverkaren, mat och roliga aktiviteter. Alexander ”Graffen” Graff och hans Camaro Cup-bil fanns hos Almeco hela dagen och rönte stort intresse.

Mässan var välbesökt och uppskattad. Hantverkare vet hur man äter speciellt när det är gratis. Se filmen från mässdagen.

 

Verksamhetens kärna – film från produktionen

Duktiga medarbetare och maskinparken – produktionen – är verksamhetens kärna. Här är en hyllningsfilm till dem båda. En normal fredag i december på Almeco Svets & Kaross AB i Forkarby.

 

Almecolocket

Den egna produkten Almecolocket står för stor del av verksamheten. Vi producerar c:a 200 lock om året och siffran stiger hela tiden. Vi anpassar Almecolocket till dom flesta förekommande pickup-modeller på marknaden.

System Edström – serviceinredningar

Vi har sedan 1996 varit återförsäljare av System Edströms serviceinredningar i Uppsala- och Gävledistrikten. System Edströms produkter är utvecklade med fokusering på flexibilitet. Idag vågar vi påstå att System Edström är det mest flexibla på marknaden. Varje kassett (låda) är en självbärande enhet. Du bygger själv ihop din färdiga hurts med det antal lådor du själv vill ha. Läs mer om serviceinredningar.

Återförsäljare

Övriga produkter vi bl.a. är återförsäljare för är:

• KCR Diesel optimering
• Växelriktare för 240 volt strömförsörjning
• Flakskåp Irtsaskåp/Chicagolådan
• Kranar från Hiab
• Bakgavellyftar
• Eberspächer värmare
• Trafikvarningsutrustningar
• Vinschar

Almeco erbjuder även speciallösningar, både inom bilbranschen och i andra sammanhang.

Almecolocket

Almeco-locketAlmecolocket är en kombination av flak, lock och arbetsplattform som har flera lägen och användningsområden.

Locket är mycket robust och kan köras i alla flera lägen vilket förbättrar transportmöjligheterna väsentligt.