Almecolocket vikbart flaklock i aluminium till pickup

Flaklocket Almecolocket är ett svenskt vikbart flaklock för de flesta modeller av pickup. Det är mångsidigt lastsmart och fungerar som av flak, flaklock och plattform. Fordonet går att köra med flak­locket Almecolocket i flera uppfällda lägen – vilket väsentligen förbättrar möjligheterna för transport och last. Almecolocket tillverkas av Almeco i Forkarby, Uppsala.

Almecolocke flaklock för arbete och fritid

Svenskt flaklock i aluminium

Flaklocket Almecolocket är konstru­erad av stark och lätt alumini­umplåt, har stryktålig pulver­lack och rostfria beslag. Utveckling och konstruktion sker i Almeco Svets & Kaross lokaler i Forkarby norr om Uppsala.

Flaklock för arbete och fritid

Ett flaklock för bilar i fritid och arbete som klarar tuffa tag. Flaklocket fun­gerar som lastplan och skyddar flak och last mot väder och obehörig åt­komst. Det kan utrustas med central­lås och kombineras med lastsläden.

Flaklock till de flesta modeller

Almecos flaklock Almecolocket finns för de flesta modeller av pickup från Fiat, Ford, Isuzu, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Renault, Toyota och Volkswagen.

Almecolocket vikbart flaklock i aluminium till pickup 2

Alla flaklock Almecolocket

Almecos flaklock Almecolocket finns för de flesta modeller av pickup från Fiat, Ford, Isuzu, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Renault, Toyota och Volkswagen.

Almecolocket är ett
mångsidigt
vikbart flaklock till pickup

Almecolocket är ett unikt flaklock

 • Almecolocket är vikbart och körbart med hög anpassningsförmåga till fritid och arbete.
 • Flera flaklängder – oftast både DH och 1 1/2-hytt till varje märke.
 • Väger endast 40-50 kg (beroende på modell).
 • Stabil arbetsplattform och extra lastyta med maxlast på hela 150 kg.
 • Fyra rostfria lastsurrningsöglor för lastning uppe på flaklocket.
 • Almecolocket kan köras med flaklocket i flera lägen: stängt, halvöppet eller helt uppfällt.
Almecolocket vikbart flaklock i aluminium till pickup 14

Hela 40 graders öppningsvinkel

 • Flaklocket kan öppnas hela 40° (ovikt flaklock, se bild).
 • Andra flaklock på marknaden har en öppningsvinkel på 30° eller mindre.
 • Åtkomst till flaket från sidorna är extra god p.g.a. av att gasfjädrarna sitter placerade längre in i flaklocket och är ur vägen (inte i lämkanten).
 • Två stycken Midjelås styr om Almecolocket öppnar sig ovikt (som det visas på bilden) eller viks på mitten. Se nedan för mer info.
Almecolocket vikbart flaklock i aluminium till pickup 15

Flaklock i aluminium med rostfria beslag

 • Lätt och stark aluminium med rostfria beslag och gångjärn.
 • Utmärkt rostskyddad och lång livslängd med bibehållen finish.
 • All tillverkning sker i Forkarby norr om Uppsala.
 • Finns i 2 färgalternativ stryktålig pulverlack: Antracitgrå och Svart.
 • Flaklocket kan även levereras olackerat (obs. olackerad aluminium oxiderar).
Almecolocket vikbart flaklock i aluminium till pickup 16

Höjd säkerhet och enkel användning

 • Hela flakutrymmet på din pickup skyddas mot obehöriga och ger samtidigt smidiga och användbara variationer av arbete och lastning.
 • Du lastar stort och lätt och tummar aldrig på säkerheten.
 • Almecolocket har kraftig låsanordning i handtaget med färdspärr.
 • Almecolocket kan förses med centrallås (tillval, se nedan). Almecolocket till och Ford Wildtrak har centrallås som standard.
Centrallås Almecolocket

Flexibilitet vid lastning, arbete och fritid

 • Med tillvalet Långgodsstöd kan du frakta t.ex. en stege på bilen och ändå öppna flaklocket.
 • Med tillvalet Thule lasthållarrör monterade på flaket passar Thules sortiment av cykelhållare m.m.

· Klicka på punkterna för mer info ·

Almecolocket vikbart flaklock i aluminium till pickup 17
Byggt i stark och lätt aluminium, pulverlackerad och med rostfria beslag. 1 of 12 Fyra rostfria lastsurrningsöglor för lastning uppe på locket. 2 of 12 Flaklocket kan öppnas hela 40° (ovikt lock). 3 of 12 Två stycken Midjelås styr om Almecolocket öppnar sig ovikt eller viks på mitten. 4 of 12

En gummilist skyddar lockets hela anläggningsyta mot flaket. 

5 of 12
Kan köras med flaklocket i flera lägen: stängt, halvöppet eller helt uppfällt. 6 of 12

Almecolocket kan förses med centrallås. Almecolocket till VW Amarok Aventura och Ford Wildtrak har centrallås som standard.

7 of 12
Åtkomst till flaket från sidorna är extra god p.g.a. av att gasfjädrarna sitter placerade längre in i locket och är ur vägen. 8 of 12 Almecolocket kan fällas upp mot framstammen och då kan hela flaket användas för lastning av högt gods. 9 of 12 Färdspärren ger extra säker hantering av locket och gör det också svårare för obehöriga att öppna locket fast det är upplåst. Färdspärren sitter innanför handtaget och förhindrar att handtaget och locket öppnas av misstag. 10 of 12 Stabil arbetsplattform och extra lastyta med maxlast på hela 150 kg. Almecolocket väger endast 40-50 kg (beroende på modell). 11 of 12 Vikbart och körbart med hög anpassningsförmåga till fritid och arbete. Flera flaklängder – oftast både DH och 1 1/2-hytt till varje märke. 12 of 12

Med aluminiumflak kan Almecolocket kombineras med lilla fällbara kranen Maxilift M50.

Almecolocket kan kombineras med Almecos utdragbara Lastsläde. Perfekt för servicebilen.

Almecolocket kan kombineras med Färmartanken för transport av klassat drivmedel.

Almeco logo fivebar.
Aluminiumprodukter med utmärkt rostskydd · Lång livslängd med bibehållen finish
· Lätt och stark konstruktion · Inga rostränder på karossen

Ett flaklock som alltid ställer upp

film Almecolockets lägen

Almecolocket vikbart flaklock i aluminium till pickup 18
Spela videoklipp

film Körbart i uppfällt läge

Almecolocket vikbart flaklock i aluminium till pickup 19
Spela videoklipp

Tillgängliga färger

Almecolocket pulverlackeras i färgerna Antracitgrå eller Svart. Almecolocket kan även fås olackerat i obehandlad aluminium (som grånar med tiden). Färgen Silvergrå har utgått.

Antracitgrå

Svart

Central­lås för Almecolocket

Centrallås i Almecolocket är ett unikt tillval jämfört med andra flaklock! Centrallåset kopplas samman med pickupens C‑låssystem på de flesta modeller och höjer kraftigt säkerheten och stöldskyddet på din bil. Perfekt för hantverkaren och serviceteknikern som har mycket att tänka på och arbetar i offentliga miljöer.
Storsäljare

Almecolocket är både enkelt och snillrikt

Bilen kan köras med flaklocket i flera olika lägen: stängt, halvöppet eller helt uppfällt. Tack vare sin lätta och styva konstruktion i aluminium (s.k. durkplåt eller five-bar) klarar fästen och gasfjädrar med råge krafterna de utsätts för under färd.

Samtliga av flaklocket Almecolockets lägen fixeras i position genom en eller flera av de lägeskomponenter som styr hur Almecolocket beter sig när flaklocket öppnas och som du ska lära dig för att uppnå maximalt flexibla lastmöjligheter. Lägeskomponenterna är fyra till antalet.

 • Midjelåset.
 • Gasfjädrarna.
 • Låssprintar i gasfjädrarnas ben.
 • T-spärren.

Trots att Almecolocket är både vikbart och körbart i flera olika lägen är hanteringen av flaklocket både enkel och snillrik. Ofta har ägaren till ett Almecolock sitt eget favoritsätt att använda och lasta. Och när omständigheterna ändras kan Almecolockets beteende och lastbarhet ändras med bara några enkla handgrepp.

Midjelåset mellan flaklockshalvorna styr hur locket beter sig när det öppnas. Midjelåset sitter på undersidan av flaklocket på både vänster och höger sida och kan låsas i två olika lägen.

1. Låst mellan lockhalvorna.
Midjelåset fixerar främre och bakre lockhalva till varandra. Lockets midja är låst. Hela locket öppnas, svänger på de främre gångjärnen och gasfjädrarna arbetar. Observera den röda fångremmen.
2. Låst främre lockhalvan och flaket.
Midjelåset fixerat mellan främre lockhalva och pickupens flak. Locket svänger i midjan och viks dubbelt på mitten när det öppnas. Lockhalvorna låses ihop med T-låset på lockets högra sida (visas ej här).

Gasfjädrarna arbetar mellan flaklockets främre halva och framkant. Om Midjelåset är i läge 1. låst mellan flaklockshalvorna arbetar gasfjädrarna för hela locket. Om midjelåset är i läge 2. låst mellan främre flaklockhalvan och flaket så viks locket på mitten när det öppnas. Flaklocket visas här i maximal öppningsvinkel 40° med gasfjädrarna arbetande. Notera fångremmen i den nedre bilden som är en extra försäkring mot att flaklocket viks framåt.

Almecolocket vikbart flaklock i aluminium till pickup 24

Almecolocket vikbart flaklock i aluminium till pickup 25

För att fixera flaklocket Almecolocket i detta läge används en låssprint i varje gasfjäderben. Almecolocket är nästan helt ur vägen och du kan lasta stort och högt på hela flaket. Se också filmen om Almecolockets lägen ovan.

Almecolocket vikbart flaklock i aluminium till pickup 26

T-spärren låser ihop främre och bakre flaklockshalva till en enhet och hela flaklocket svänger på främre gångjärnet och gasfjädrarna arbetar. Du kan ha det vikta flaklocket stängt (låst till flakflaket med midjelåset), halvöppet (gasfjädrarna håller det på plats) eller helöppet (använd låssprintarna i gasfjäderbenen, se filmen ovan).

Almecolocket vikbart flaklock i aluminium till pickup 27
T-spärren som låser ihop flaklockshalvorna.

Färdspärren ger extra säker hantering av flaklocket och gör det också svårare för obehöriga att öppna flaklocket fast det är upplåst. Färdspärren sitter innanför handtaget och förhindrar att handtaget och locket öppnas av misstag. Färdspärren förs i sidled med pekfingret för att kunna öppna flaklocket.

Almecolocket vikbart flaklock i aluminium till pickup 28

Almecolocket har nyckellås i flaklockshandtaget som standard. Vill du ha centrallås till flaklocket är det tillval på alla modeller utom Ford Ranger Wildtrak och VW Amarok Aventura.

Ett riktigt topplock till flaklock!

Magnus Samuelsson Almecolocket.

Almecolockets historia

Almecolocket vikbart flaklock i aluminium till pickup 29

En genialisk ide som tog fast vikbar form i aluminium

För 20 år sedan fick Anders Högberg frågan om han kunde tillverka ett vikbart flaklock från en kund med pickup. Efter en del funderande så byggde han då ett vikbart flaklock i aluminium till företagets firmabil VW Taro. Idag 20 år senare arbetar fem personer heltid med produktionen av Almecolocket. Den geniala grundkonstruktionen från dag 1 är i det närmaste identisk med dagens produkt och de få förändringar och förfiningar som skett är mer designmässiga.

Almecolocket vikbart flaklock i aluminium till pickup 30

Flaklocket Almecolocket är vår storsäljare

Almecolocket är en helsvensk produkt och Almecos stolthet och storsäljare. Efterfrågan är jämn och stadig och bara tack vare en effektiv produktion, duktiga smeder och svetsar från Kemppi klarar vi av att tillgodose efterfrågan på Almecolock. De senaste tio åren har vi svetsat, byggt och monterat cirka 350-400 Almecolock per år. Det är fler än 3500 Almecolock som pryder flaken på över 20 modeller av pickup på svenska vägar. Välkommen till gänget av nöjda kunder!

Varukorg