Takutrustning och flakutrustning för lastning och jobb

Almecos produkter för montering på bilens tak eller takräcke och flak underlättar både lastning och arbete. Vi tillverkar och skräddarsyr arbets­plattformar, transport­platt­formar, steghållare, flakstöd, godsstöd, lasthållare och långlast­lösningar – allt i stark och lätt aluminium.
Tillverkning på Almeco.
Takutrustning och flakutrustning för lastning och jobb 1

Helsvenska produkter från Almecos verkstad i Uppsala

Lasthållare lång last på tak

Långlasthållaren är Almecos mest populära lösning för lastning av lång last. Den monteras på befintliga takräcken eller anpassas efter önskemål och verksamhet.  För pickup eller skåpbil.
 • Standardlängder: 3-4-5 m.
 • Bredd:50 cm.
 • Bromsstopp i framkant.
 • Lastrulle i bakkant.
 • Vikt: 15 kg.

Pris från: 5100 kr.

Almeco logo.

Flakstöd och takbåge

Almeco tillverkar långlastutrustning till din pickup och precis som många andra av våra övriga produkter tillverkas dessa i aluminium.  Flakstödet finns i olika varianter beroende på bilmodell. Alla stöd sitter i fäste/hylsor som är fastskruvade i bilen och flakstödet går snabbt att lyfta dit och bort vid behov.Till vissa modeller där flaket har framstamsbåge eller lastgaller så finns ett Laststöd som tillbehör till Nissan Navarra, VW Transporter, Ford Transit, Peugeot Partner Pickup och Ford Ranger.

Pris från: 5200 kr.

Almeco logo.

Takplattform för arbete och transport skåpbil

Almeco tillverkar arbets- och transportplattformar för takmontering på skåpbil i aluminium med hög korrosionsbeständighet och låg vikt. Plattformarna har ett 1 dm lasträcke i framkant och utmed sidorna som standard. Komplettera med flera tillval.

 • Fem olika standardstorlekar.
 • Vikt: ca 50 kg.
 • Flera olika tillval finns: skyddsräcke, lastrulle och fäste för blixtljus.

Pris från: 19350 kr.

Almeco logo.

Steghållare sidomontering

Almeco praktiska steghållare för sidomontering. Kräver takbågar eller fast montering i karossen. Finns även i en hög variant där stegfästena är högre och där stegens underkant nästan ligger i höjd med taklinjen.
 • Fem olika varianter.

Pris: 4025 kr.

Almeco logo.

Steghållare för takbågar

Kort steghållare för takmontering på pickup eller skåpbil. Monteras på takbågarna (takbågar ingår ej). Inbyggd stegrulle i bak och laststopp i fram. Inkl. rem. 

 • Dimension: 2350 x 550 mm.
 • Helt i aluminium.
 • Tillverkas av Almeco.

Pris: 3500 kr.

Almeco logo.

Stege på bakdörr

Ett tillbehör till Almecos arbetsplattform i första hand. Finns ett antal längder och anpassas efter bilmodell. Ange bilmodell och önskad längd på stegen nedan. Extrasteg finns som tillval.

Pris från: 2900 kr.

Almeco logo.

Långgodsstöd Almecolocket

Långgodsstöd med rostfria fästen i locket för placering av stödet antingen på främre eller bakre delen av locket. Det kan förvaras i en hållare på insidan av locket då stödet inte används. Maxlast enligt biltillverkarens rekommenda­tioner. Kan även eftermonteras på befintligt lock

Pris från: 3200 kr.

Almeco logo fivebar.
Aluminiumprodukter med utmärkt rostskydd · Lång livslängd med bibehållen finish · Lätt och stark konstruktion · Inga rostränder på karossen
Varukorg