Vägtransportledarfordon

Almeco påbygger och utrustar vägtransport­ledarfordon enligt dina önskemål

Vägtransportledare – VTL – ger anvisningar för trafiken och eskorterar långa, breda och tunga vägtransporter. Vägtransport­ledarfordon ska uppfylla vissa krav för att godkännas enligt Transportstyrelsen, TSFS 2010:139.

Vägtransport­ledar­fordonet skall utrustas så att det klart framgår att det tjänstgör som vägtransport­ledare utan att det uppstår risk för förväxling med polisman.

Vi monterar VTL-skylt samt övrig utrustning och beställaren får fordonet individuellt utrustat i största möjliga utsträckning. VTL-bilarna byggs helt oberoende på både korta och långa skåpbilsvarianterna. Skillnaden blir i plats för utrustningen i bakre utrymmet.

Utrustning

Vi monterar teknisk utrustning för kommunikation och IT och precis som i de brandledningsfordonen som vi utrustar. Beställaren får fordonet individuellt utrustat i största möjliga utsträckning. VTL-bilarna byggs helt oberoende på både korta och långa skåpbilsvarianterna. Skillnaden blir i plats för utrustningen i bakre utrymmet.

Oftast bygger vi fack under sängen bak för att utnyttja utrymmena bra. För att göra övernattning komfortabelt isoleras bilarna mot kyla och vi monterar in dieseldriven luftburen värmare Eberspächer Airtonic D2 eller D4.

934

VTL-fordon VW CADDY MAXI till Stockholms vägtransport­ledare​

  • Bilmodell: VW Caddy Maxi anpassad till Transportstyrelsen, TSFS 2010:139.
  • Luftburen värme Eberspächer Airtonic med kontrolldisplay 801.
  • Sängutrymme med belysning och draperi mot förarutrymme.
  • 230 volts omformare Sinergex Puresine PS2.
  • Takskylt dubbel, “Vägtransportledare” / “Varning”.
  • Lastutrymme i bak och under säng.
Vägtransportledarfordon 1
Varukorg