Ford Pro™ kvalitetssäkring Almeco

Ford Pro Convertor (Ford Pro™), är en kvalitetssäkring för att säkerställa att byggnationer av fordon görs på rätt sätt – enligt Fords påbyggar­anvis­ning­ar. Almeco Svets & Kaross AB i Uppsala blir en av de första i Sverige med att göra ett kran­montage på Ford Transit samt en Ford Ranger med Almecos egna tippflak i Ford Pro™ och därmed är företaget nu god­känt för monter­ingar på alla Fords trans­port­bilar. I övrigt så har även Almecos egna flaklock och lastläde monterats på Ford Ranger och Systems Edströms golv och serviceinredning monterats i Ford Custom och Ford Connect under kvalitetssäkringen.

Ford QVM

Almeco har mer än 30 års erfarenhet av anpassningar och påbyggnationer på transportbilar. Företaget har 15 anställda och är beläget på Uppsalaslätten en halvmil norr om Uppsala. Företaget startades 1985 och har sedan 90-talet haft inriktning inom fordonspåbyggnad och har senaste åren blivit en trogen påbyggare för Ford. Almecos personal känner sig stolta och tacksamma för att få varit med om denna process tillsammans med Ford.

Ford Pro™-certifieringen är ett stort och viktigt steg i utvecklingen för såväl Almeco som Ford Sverige. Det har varit en lång process att nå slutmålet där Fords europeiska huvudman i Köln, Tyskland har varit ytterst ansvariga för certifieringsprocessen. Hos Ford i Sverige är man glada och stolta:

– Almeco har jobbat tillsammans med oss på Ford Sverige länge och med ett stort utbud av kvalitetssäkrade byggnationer på våra bilar stärker de samarbetet med Ford Pro™ certifieringen säger Christian Lysholm, ansvarig för transportbilsverksamheten på Hedin Motor Company.

Ford Pro™ hette tidigare Ford QVM. Kvalitetssäkringen är densamma men namnets har bytts.

Ford PRO Convertor
Varukorg