Svängkran Penny Hydraulics

Svängkran Penny Hydraulics 1

Almeco är återförsäljare för de enkla men effektiva svängkranarna från Penny Hydraulics som oftast monteras i skåpbilar. Kranarna har vinsch, svängs manuellt, är prisvärda och tar liten plats i bilen.

Penny Hydraulics har identifierat ett segment av kranbilsmarknaden där de stora kranmärkena inte passar. Deras svängkranar ligger väsentligen lägre i pris än mer avancerade kranar. Och ofta räcker det med en Penny Swinglift för att lyfta och lasta in och ur skåpbilen med en lyftkapacitet på 0,25 och 0,50 tonmeter. Deras svängkranar har vinsch för lyft men rotationen i radien runt kranstolpen sker manuellt. Den enkla men sinnrika konstruktionen innebär att kranarna blir mycket prisvärda.

Penny Swinglift ML250 skåpbil eller flak

Modellen ML250 är en nedfällbar kran där kranbommen i inaktivt läge hänger rakt ned. När kranen ska användas fäller man manuellt ut bommen till önskad vinkel. Kranen kan också fås nedställd till halv lyftkapactitet 0,125 tonmeter och kranen kräver då inte stödben vid användning.

Bilderna nedan visar Penny Swinglift ML250 flakvariant nedställd till 0,125 tonmeter monterad i skåpbil. Denna nedställda kran (0,250 till 0,125) kräver ej stödben. Exempelbilen för PEAB ska användas för att lyfta en vibb-padda på cirka 100 kg.
Spela videoklipp

Penny Swinglift ML500 skåpbil eller flak

Modellen ML500 är en större variant av ML250 med samma nedfällbara kranbom som i inaktivt läge hänger rakt ned. När kranen ska användas fäller man manuellt ut bommen till önskad vinkel. Både modellerna kräver stödben vid användning.

Penny Swinglift KJ250/1 och KJ250/1.5

Modellerna KJ250/1 och KJ250/1.5 har armbågsledade kranarmar som har en bred räckvidd och är mest lämpliga för montering i skåpbil. Kranens armbågsled gör det enkelt att med precision placera lasten på önskad plats i bilen. Kranen finns med 1 meters eller 1,5 meters räckvidd. 

Varukorg