Påbyggare bilutrustning och serviceinredning

Almeco är en påbyggare som specialiserat sig på att ge yrkesbilar rätt exteriör utrustning och en funktionell service­inredning / verkstadsinredning i form av modulsystem och skräddarsydda inredningar. Avdelningen Bilutrustning och serviceredning levererar ändamålsenliga yrkesfordon till hantverkare, servicetekniker och många andra verksamheter.

Almecos kompetens och erfarenhet som påbyggare av bilutrustning och serviceinredning för yrkesfordon komplet­teras av vår expertis i svetsning och smide och då framför allt i aluminium.

Detta gör Almeco unikt som påbyggare av fordon då våra bilbyggares smarta påhittighet och förmåga att tillsammans med smederna från smidesverkstaden hitta lösningar på kundernas behov är smått legendarisk. En servicebil som rullar ut från bilavdelningen på Almeco är inte den andra lik.

En hel del av den utrustning vi monterar på servicefordon och andra yrkesbilar i form av lätta och starka aluminium­lösningar är våra egna produkter som byggs av oss Almeco i Forkarby. Andra detaljer levereras av pålitliga leverantörer som t.ex. Avimex belysningar, skåp från SN och Karossan samt flak från Sapa och Henschel. Vi har kompetensen och du har ändamålet.Almeco har lång erfarenhet i att hjälpa yrkesverksamheter att bygga fordon som uppfyller högt ställda förväntningar.

påbyggare av specialanpassade yrkesfordon

Serviceinredning modulsystem

Almeco monterar serviceinredning / verkstads­inredning från System Edström och Modul-system.

Belysning till fordon

Exteriör och interiör belysning. Varningsljus och fjärrstyrt sökarljus. Ljusramper och extraljus.

Flakmontering

Vi monterar och bygger flak, lämmar och tippflak på pickup och lätt-medeltung lastbil.

Flaklådor och flakskåp

Flaklådor, underflakslådor, långgods­lådor och bakomhyttskåp i aluminium eller rostfritt stål. Vi bygger själv eller monterar utvalda produkter.

Takutrustning

Takutrustning för både lastning och arbete med montering på tak eller takräcke som långlast­hållare, steghållare och takplattform.

Utrustning kranbil

Utrustning och inredning till olika typer av kranbilar med serviceinredning, arbetsbelysning, flakskåp, 230V, flakskåp, framstamskåp m.m.

Färmartanken

Färmartanken på flak för transport av drivmedel. Kan kombineras med Almecolocket.

Skåppåbyggnad

Vi monterar och inreder flakkåpor-flakskåp på pickup och lätt lastbil. Flakkåpa-flakskåp kan monteras på befintligt flak eller ersätta flaket.

VLT-fordons utrustning

Varningsskyltar, serviceinredning, 230V, diesel­värmare, övernattnings­inredning med mera.

Hjälpfjädring

Fjädring för yrkesfordon från MAD både mekanisk hjälpfjädring och luftfjädring.

230v i arbetsfordon

230 volt elförsörjning via växelriktare eller bränsledrivet elverk.

Pumpservice VVS

Servicefordon kranbil med vinsch för pumpservice och VVS-VA i reningsverk ofta kommunal verksamhet.

Kraftbolagsbilar

Robusta och effektiva kraftbolagsbilar med specialutrustat sandwichskåp, vinsch, serviceinredning, 230V, flaklådor m.m.

Kranbil storsäckshantering

Bilar för storsäckshantering med bakmonterad kran, PTO-kraftuttag, arbetsbelysning, service­inredning och trådlös fjärrstyrning av kran.

Kommunal verksamhet

Bilar för olika typer av kommunal verksamhet som entreprenad och trafikservice. Kranbilar med vinsch och serviceinredning.

Bakgavellyft och lasttramp

Utvändigt monterad lastlyft med hög lyftkapacitet och mycket låg egenvikt.

Påbyggare bilutrustning och serviceinredning 1

System Edström

Almeco har mångårig erfarenhet i att hjälpa hant­verkare, service­tekniker och andra att välja vettig och funk­tionell bilinredning till sin bil när de utformar sina servicefordon.

Almeco jobbar främst med System Edström Bilinredning – ett svenskt företag med mycket prisvärda och flexibla modulära inrednings­system för hantverkar­inredningar i bilar. System Edström säger att vi är deras mest trogna återförsäljare.

Påbyggare bilutrustning och serviceinredning 3

Modul-System

För att tillgodose våra kunders önskemål monterar vi också serviceinredning från Modul-system som är en stor  leverantör av modulära inredningar för servicebilar med huvudkontor i Sverige och försäljning i fler än 50 länder.

Valet mellan System Edström och Modul system ska avgöras från fall till fall. En del kunder har egna preferenser. Annars kan Almeco med sin stora erfarenhet råda dig i valet mellan de två.

Läs mer om byggda objekt

Varukorg