Almeco logo.

Företaget grundades 1985 och 1990 inleddes en speciali­sering mot fordons­­karosser som påbyggare av inredningar och utrustning av hant­verks-, service- och special­fordon. Från 2010 har fyra verksam­heter seglat upp som våra kärn­områden. Det är de egna produkt­erna Almeco­locket och Lastsläden, påbyggnad och utrustande av kranbilar på lätta lastbilar, service­­inredningar samt special­byggen av olika typer av bilar som jobbar.

Kranmontering har hos Almeco upplevt ett särskilt kraftigt uppsving de senaste åren och vi är en av Sveriges mest meriterade med över 240 kranbilar levererade. Till­verk­ningen av flaklocket Almecolocket utökas hela tiden med nya modeller. Lastsläden finns i flera utföranden.  Med andra ord så går företaget Almeco bra. Var ute i god tid när du planerar dina bilprojekt med Almeco. Gott hantverk ska inte skyndas fram.

Om Almeco 1
Om Almeco 2
Om Almeco 3

Film om Almeco

Kunder (och faktiskt vi själva) blir ofta förvånade över hur många intressanta och nyttiga produkter och lösningar Almeco erbjuder till kunder och partners med Almeco­locket, Lastsläden, kran­montering, service­inredningar, takplattformar, biltransport, specialbyggen och mycket mera. Skruva upp ljudet, stampa takten och njut.

Om Almeco 4
Spela videoklipp

Nyckeln till framgång

Almecos framgångar beror delvis på den rådande goda stämningen. Företagets grundare Anders Högberg har alltid nära till skratt och pratar både på in- och utandning. Vi jobbar stenhårt och motiverat med att få ut produkterna till de väntande kunderna. Men på Almeco ska det alltid finnas tid till skämt och upptåg. Man jobbar bättre då!

Om Almeco 5
Spela videoklipp
Almeco är medlem i branschföreningen för lätta lastbilar samt påbyggare och inbyggare. Svenska LCV-föreningen utgör en branschsammanslutning för i Sverige verksamma företag som säljer påbyggnads­utrustning för lätta transporter inkluderande räddnings- och utryckningsfordon till den svenska marknaden. LCV står för Light Commercial Vehicles.
Svenska LVC-Föreningen logotyp

Företaget Almeco har Trippel A Rating och kan glädjas åt många, långa och fruktsamma kund­relationer. Vi har också många uppdrag i orderboken så var ute i god tid när du planerar dina beställningar hos Almeco. 

Om Almeco 6
Varukorg