Almecos produkter för montering på bilens tak eller takräcke underlättar både lastning och arbete. Vi tillverkar och skräddarsyr dina arbetsplattformar, transportplattformar, steghållare och långlastlösningar – allt i stark och lätt aluminium.

Lasthållare för lång last

Långlasthållaren är Almecos mest populära lösning för lastning av lång last. Det monteras på befintliga takräcken eller anpassas efter önskemål och verksamhet. Långlasthållaren har bromsstopp.

4250 kr5750 kr

Almecos mest populära lösning för lastning av lång last. Monteras på befintliga takräcken eller anpassas efter önskemål och verksamhet. För pickup eller skåpbil. Standardlängder: 3-4-5 m. Bredd:50 cm. Bromsstopp i framkant. Lastrulle i bakkant. Vikt: 15 kg.

Välj variant så visas köpknappen (och pris om det varierar). Alla priser är exkl. moms och ev. montering.
Nollställ

Aluminiumprodukter med utmärkt rostskydd · Lång livslängd med bibehållen finish · Lätt och stark konstruktion · Inga rostränder på karossen

Takutrustning – pickup utan Almecolock

Almeco tillverkar långlastutrustning till din pickup och precis som många andra av våra övriga produkter tillverkas dessa i aluminium. Vi har tagit fram olika varianter för att att din bil ska bli så flexibel som möjligt: Flakstödet, Framstamsstödet och Frontstödet.

Flakstöd + takbåge

Det vanligaste tillbehöret för last av långt gods är flakstödet och en takbåge på hytten. Flakstödet finns i olika varianter beroende på bilmodell. Alla stöd sitter i fäste/hylsor som är fastskruvade i bilen och flakstödet går snabbt att lyfta dit och bort vid behov.

Framstamsstöd

Till vissa modeller där flaket har framstamsbåge eller lastgaller så finns ett lastförhöjningsfäste: en framstamsbåge som tillbehör till Nissan Navarra, Mazda BT 50, VW Transporter, Ford Transit, Peugeot Partner Pickup och Ford Ranger.

Aluminiumprodukter med utmärkt rostskydd · Lång livslängd med bibehållen finish · Lätt och stark konstruktion · Inga rostränder på karossen

Takutrustning – skåpbil

Almeco tillverkar arbets- och transportplattformar för takmontering på skåpbil i aluminium med hög korrosionsbeständighet och låg vikt. Plattformarna har ett 1 dm lasträcke i framkant och utmed sidorna som standard. Komplettera med flera tillval.

Plattform i standardutförande

[Dra med muspekaren över bilden]

Plattform med tillval

Tillvalen är fällbart sidoräcke höger, fällbart sidoräcke vänster, rörfästen för blixtljus och varningsbelysning blixtljus.

tillval plattform

Skyddsräcke. Fällbart. Krav om arbetshöjden är högre än 2,1 meter. Finns vänster och höger.

Stege på baklucka.

Rörfästen för blixtljus, 2 st.

Trafikvarningsutrustning.

Steghållare – ovanpå med löprulle i bakkant. Finns också som sidohängd steghållare.

Skyddsräcken nedfällda.

Beställ

13500 kr20600 kr

Almeco tillverkar arbets- och transportplattformar i aluminium med hög korrosionsbeständighet och låg vikt. Plattformarna har ett 1 dm lasträcke fram och utmed sidorna som standard och lastöglor. Plattformarna gör stående arbete på hög höjd säkert och effektivt. Till plattformen finns tillbehöret skyddsräcke (bild 2, 3) – vilket är ett lagkrav om arbetshöjden överstiger 2,1 meter, lastrulle i bakkant samt rörfästen för blixtljus. Plattformarna tillverkas efter önskemål vid beställning. Ange bilmodell och eventuella önskemål. Vikt: ca 50 kg.

Välj variant så visas köpknappen (och pris om det varierar). Alla priser är exkl. moms och ev. montering.
Nollställ

Beskrivning

Kan utrustas med ett antal tillbehör (ingår inte i grundpriset). De mest populära är:

  • Skyddsräcke för takplattform, fällbart. Pris 3 250:- per sida.
  • Stegrulle med glidskenor och 2 spännband. Pris 1 250:-
  • Stege på bakdörr 130 cm  2900:-, 150 cm  3000:-, 175 cm  3100:-
  • Nedfällbart extrasteg  till stege på bakdörr. Pris 1050:-
  • Rörhållare 2 st för fäste av blixtljus. Pris 400:-

Ange dina önskemål om tillval när du beställer.

Fem olika storlekar

Vi utgår från fem grundstorlekar av plattform som anpassas och utrustas till ändamålet:

  • 1×2 meter.
  • 1,5×2,5 meter.
  • 1,5×3 meter.
  • 1,5×4 meter.
  • 1,8 x 4 meter.

Blixtljusen på bilden ingår ej och är tillbehör.